Gratis kerstshow in Stadsschouwburg

Gratis kerstshow in Stadsschouwburg
© RTV Seaport / Ron Pichel

De Stadsschouwburg Velsen organiseert op zaterdag 12 december om 20.15 uur en zondag 13 december om 14.30 uur een gratis kerstshow. De meeste ingrediënten van de show zijn van lokale Velsense bodem. In de feestelijke decembermaand wil het theater de Velsense podiumkunst in de schijnwerpers zetten.

Divers Velsens toptalent beklimt het schouwburgpodium, waaronder het REX-orkest, Robbert van Unnik, René van der Wel en Britney de Looff. Korte optredens in de kerstshow zijn er ook van de Jeugdtheaterschool van het Kunstencentrum Velsen, van het kinderkoor van Dansstudio Michèle en van een aantal jonge danstalenten van DanceWorks Velsen, die een klein stukje uit hun eigen versie van het beroemde kerstballet De Notenkraker dansen.

De twee kerstshows worden voorafgegaan door een sfeervolle kerstsamenzang onder de kerstboom op het schouwburgplein. Van 19.15 tot 19.45 uur kan iedereen die maar wil vóór de schouwburg (onder het genot van een glas warme glühwein) meezingen met zangroep ‘Cigale’. Aansluitend wordt in de foyer van de schouwburg opgetreden door kinderen van de St. Franciscusschool.

De schouwburgkerstshow is gratis toegankelijk. Bezoekers wordt aangeraden om wel vooruit alvast plaatsen te reserveren. Dat reserveren kan vanaf woensdag 25 november a.s. via www.stadsschouwburgvelsen.nl