Fusie D66 Velsen/Heemskerk-Beverwijk

Fusie D66 Velsen/Heemskerk-Beverwijk
Foto: Hülya Kat

De leden van D66 in Velsen, Heemskerk en Beverwijk gaan fuseren tot D66 IJmond. Dat hebben de partijen gisteravond besloten tijdens de ledenvergadering.

D66 is in Velsen en in Beverwijk de grootste partij in de gemeenteraad. Ook in Heemskerk is D66 flink gegroeid. De partij ziet een gemeentelijke fusie tussen Velsen, Beverwijk en Heemskerk als een reële mogelijkheid en vindt het daarom een voordeel om zijn interne organisatie hierop aan te passen.

Volgens de partijen kan het D66-geluid bovendien ‘nog beter worden uitgedragen’ door de samenwerking en kan ‘de identiteit worden versterkt door een efficiënter en effectiever werkende afdeling.’ Arjen Uytendaal, oud-raadslid van Velsen, is gekozen tot de eerste voorzitter van de nieuwe afdeling.