Brand havengebied onder controle

Brand havengebied onder controle
RTV Seaport / Dennis Gouda

De grote brand die woensdagochtend woedde in het havengebied van IJmuiden is onder controle. Rond 11.50 uur gaf de brandweer het sein ‘brandmeester’. Het pand is ernstig beschadigd geraakt. Ook omliggende loodsen hebben schade opgelopen.

De brand woedde aan de Rondweg, in de buurt van de Haringhaven. Het begon in een archief aan de bovenkant van de loods en is overgeslagen naar andere delen van het gebouw. In de loods liggen onder meer boten opgeslagen.

“De loodsen zitten pal tegen elkaar, dus het risico was groot dat de brand zich uit zou breiden naar het pand ernaast”, aldus de persvoorlichter van de brandweer. “Vanwege de vele rookontwikkeling zijn bovendien twee units ingezet om mogelijk gevaar voor omwonenden op te merken. Hier was gelukkig geen sprake van.”

Diverse brandweerkorpsen uit de regio hebben assistentie verleend: onder meer de brandweer van Heemskerk en Zaandijk waren aanwezig. Op last van de brandweer reed lijn 82 van busvervoerder Connexxion in IJmuiden niet tussen de haltes Orionweg en IJmuiden aan Zee. Inmiddels rijdt de bus weer de reguliere route.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

[gss gallery type=”slideshow” ids=”12814,12834,12833,12819,12832,12835,12836,12837,12824,12821″]