Nieuwe Bosbeekschool ingebruik

Nieuwe Bosbeekschool ingebruik
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Leerlingen en leerkrachten van de Bosbeekschool zijn vandaag in hun nieuwe schoolgebouw in Santpoort-Noord begonnen. Het nieuwe gebouw is deels nog het oude gebouw. Het authenthieke trappenhuis uit 1922 met de glas-in-loodramen en het originele tegelwerk zijn in de nieuwbouw behouden. Ook de oude wasbak beneden in de hal met de spreuk “Ieder kind behoort te weten: handen wasschen niet te vergeten” is ook bewaard gebleven en hij doet het ook nog helemaal.

Alle lokalen zijn splinter nieuw en hebben een eigen kamertje waar kinderen apart kunnen werken. Oranje en hemelblauw zijn de steeds terugkerende kleuren door de hele school. Een nieuwe moderne lift is mooi vanuit het oude gedeelte geïntegreerd. Het kleuterspeellokaal heeft wanden die gedeeltelijk kunnen worden verwijderd waardoor een grote aula ontstaat en in de gymvloer komt de hemelsblauwe kleur weer terug.

Het team is erg trots op de nieuwbouw. De school heeft er lang op moeten wachten maar het resultaat is fantastisch. Het gebouw past ook erg mooi in de omgeving. Maandag kregen de kinderen weer les in hun nieuwe lokaal en vanaf ‘s middags uur waren ouders en omwonenden welkom om de nieuwe school van binnen te bewonderen.

[gss type=”slideshow” ids=”12765,12766,12767,12768,12769,12772,12770,12773,12771,12777,12774,12775,12778″]