Kubamoskee veroordeelt aanslagen

Kubamoskee veroordeelt aanslagen
Foto: Flickr

Het bestuur van de Kubamoskee in IJmuiden heeft de terroristische aanslagen in Parijs veroordeeld. Dat schrijft het bestuur op de Facebookpagina ‘Je bent IJmuidenaar als…’.

“Onze gedachten gaan uit naar alle onschuldige slachtoffers en hun nabestaanden”, aldus het moskeebestuur. “Laten we samen nu vooral de rust bewaren en ongeacht afkomst, ras, religie en kleur een eenheid vormen tegen terrorisme in de wereld.”

Bestuursvoorzitter Süleyman Çelik benadrukt dat iedereen van harte welkom is in de moskee voor het stellen van vragen over de islam. “Uit naam van Allah onschuldige burgers vermoorden kan niet. De islam heeft respect voor alles wat leeft, ongeacht geloof. Wij ontvangen mensen graag om antwoord te geven op hun vragen.”

Inmiddels heeft het Facebookbericht al ruim duizend ‘likes’ gekregen. “Verschillen in geloof maakt niet uit. Dit is barbarisme wat door niemand kan worden goedgekeurd”, zo luidt een reactie. “Ik kan de reactie van de Kubamoskee zeer waarderen”, “Respect!”, “Laten we elkaar vasthouden en de angst niet laten zegevieren”, aldus anderen.