Velsertunnel volgende week deels dicht

Velsertunnel volgende week deels dicht
Beeldbewerking RTV Seaport. Foto: Google Maps en Flickr.com / Jeroen van Lieshout

Maandag 16 november tot en met vrijdag 20 november is de Velsertunnel elke nacht deels afgesloten. De tunnel is steeds dicht tussen 20.00 uur en 05.00 uur. Eén tunnelbuis blijft open, zodat verkeer richting Beverwijk door de tunnel kan blijven rijden. Verkeer richting IJmuiden rijdt via de calamiteitenbogen en de Wijkertunnel. Rijkswaterstaat voert voorbereidende werkzaamheden uit voor de renovatie van de Velsertunnel in 2016. Deze data zijn onder voorbehoud. Sluitingen in de tunnel kunnen schuiven of niet doorgaan, vanwege incidenten of onverwachte situaties in de Velser- of Wijkertunnel.

Lagere maximumsnelheid

Vanwege de werkzaamheden aan de noordkant van de tunnel is de snelheid verlaagd. Dit doet Rijkswaterstaat onder meer om file in de tunnel zoveel mogelijk te voorkomen. En let op: te hard rijdende automobilisten worden bekeurd!

Vervangen vangrail A22

In de komende week wordt tussen 11.00 en 16.00 uur de vangrail vervangen op de A22 vanaf knooppunt Beverwijk tot de afrit Beverwijk/Velsen-Noord.