Burgemeesterschap trekt 25 kandidaten

Vijfentwintig kandidaten hebben gereageerd op de vacature voor de functie van de nieuwe burgemeester van Velsen. Dat heeft Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, laten weten. De sollicitanten bestaan uit 19 mannen en 6 vrouwen.

De Commissaris van de Koning voert de komende weken gesprekken met de belangstellenden. Na een selectie worden de meest geschikte kandidaten voorgelegd aan de vertrouwenscommissie van de gemeente Velsen. Op basis van nieuwe gesprekken met de sollicitanten doet de vertrouwenscommissie een aanbeveling.

Voormalig burgemeester van Velsen, Franc Weerwind, legde in september zijn functie in Velsen neer om aan de slag te gaan als burgemeester van Almere. De nieuwe burgemeester van Velsen zal naar verwachting in april 2016 worden benoemd. Tot die tijd vervult Amy Koopmanschap de functie van waarnemend burgemeester.