Diederik Samsom bezoekt Tata Steel

Diederik Samsom bezoekt Tata Steel
Diederik Samsom bezoekt bedrijfsschool van Tata Steel Foto: Tata Steel

De fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA), Diederik Samsom, heeft woensdagmiddag de bedrijfsschool van Tata Steel in Velsen-Noord bezocht. Samsom werd geïnformeerd door directievoorzitter Theo Henrar over ontwikkelingen in de staalsector, zoals de wereldwijde overcapaciteit en de toename van de export van staal uit China richting de Europese markt.

Ook werd er aandacht geschonken aan de concurrentienadelen die het Velsense staalbedrijf ondervindt ten opzichte van Europese concurrenten op het gebied van energiekosten.

Tijdens het bezoek nam de fractievoorzitter alle tijd om met leerlingen in gesprek te gaan. Aan de bedrijfsschool van Tata Steel starten jaarlijks 120 jongeren een MBO-opleiding op het gebied van procestechnologie, werktuigbouwkunde en elektrotechniek.