Carlsen speelt opnieuw in Wijk aan Zee

Carlsen speelt opnieuw in Wijk aan Zee
Theo Henrar (links), Anish Giri (midden) en Jeroen van den Berg (rechts) tijdens de persconferentie waar de deelnemers aan de Tata Steel Masters 2016 werden bekendgemaakt. Foto: RTV Seaport/Chris Hoppenbrouwer

Wereldkampioen Magnus Carlsen neemt deel aan het Tata Steel Chess Tournament 2016. De Noor moet zijn titel verdedigen in het schaaktoernooi, dat grotendeels in Wijk aan Zee plaatsvindt. Carlsen neemt het op tegen onder meer de Nederlandse Anish Giri en de 16-jarige Wei Yi uit China.

Directeur Jeroen van den Berg maakte vandaag bekend welke grootmeesters deelnemen aan de schaakwedstrijd. Twee ronden van het toernooi worden buiten Wijk aan Zee gespeeld: in het Spoorwegmuseum in Utrecht en wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam.

De 78e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2016. Het toernooi wordt gesponsord wordt door het Velsense staalbedrijf.