Open dag hospice De Heideberg

Open dag hospice De Heideberg
FOTO : RTV Seaport / Ron Pichel

Het Hospice De Heideberg in Santpoort-Noord (voorheen het Bijna Thuis Huis) hield zaterdag een open huis voor belangstellenden. In het hospice worden mensen in de terminale fase van hun leven liefdevol begeleid, ondersteund en verzorgd. De vaak uitgesproken wens van een terminale zieke om thuis te kunnen sterven, kan leiden tot overbelasting van familie, vrienden en buren. In zo’n situatie bieden hiertoe opgeleide vrijwilligers de helpende hand bij de zieke thuis of in het hospice De Heideberg.
Er is een intensieve samenwerking tussen vrijwilligers, (hospice-)verpleegkundigen en de eigen huisarts.
Het prachtige huis aan de Wulverderlaan beschikt over vier gastenkamers met eigen sanitaire voorzieningen. De grootte van de kamers zijn verschillend, maar de sfeer is overal hetzelfde. Verder heeft het huis de beschilkking over een huiskamer, logeerkamer, stiltekamer en een fraaie tuin.[gss type=”slideshow” ids=”11981,11982,11985,11983,11989,11988,11987,11994,11993,11995″]