In beeld: jubileum Horen Zien Melden

In beeld: jubileum Horen Zien Melden
RTV Seaport / Ton van Steijn

De organisatie van de Facebookpagina Horen, Zien en Melden (HZM) heeft gisteravond haar éénjarige jubileum gevierd. Voor het jubileum waren alle Facebookvrienden uitgenodigd. Horen, Zien en Melden is een campagne om door samenwerking tussen burgers en de politie in Velsen de wijk veiliger en leefbaarder te maken. Tijdens het jubileum kregen deelnemers onder meer een workshop ‘waarnemen’ van wijkagent Jerry Ramdayal en een rondleiding in het cellencomplex van het politiebureau in IJmuiden. Onder begeleiding van wijkagenten onderzochten de deelnemers een in scène gezette woninginbraak, die uiteindelijk eindigde in de aanhouding van de inbreker. Ook waarnemend burgemeester Koopmanschap en de teamchef van het basisteam IJmond, Marijn Putman, vertelden over de aanhoudingen die waren geboekt dankzij de reacties van Facebookvrienden op berichten op de Facebookpagina. De wijkagenten, organisatoren en deelnemers waren positief over de avond. Horen, Zien en Melden is een initiatief van de gemeente, woningbouwcorporaties, welzijns-instellingen, wijkplatforms en de politie uit Velsen.

[gss gallery type=”slideshow” ids=”11886,11892,11888,11895,11893,11894,11887,11889,11890,11891″]