Aandacht voor senioren in Driehuis

Aandacht voor senioren in Driehuis
© RTV Seaport / Sjoerd Dekker

Stichting Welzijn Velsen en Het Molenduin, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Driehuis, hebben de handen ineen geslagen. Op Internationale Ouderendag (1 oktober) zullen de scholieren diverse activiteiten voor ouderen aanbieden.

Stichting Welzijn organiseert diverse activiteiten om contacten tussen buurtbewoners te bevorderen. Niet alle mensen kunnen of willen echter deelnemen aan deze activiteiten. Zij houden bijvoorbeeld niet grote groepen houden en genieten meer van één op één contact.

Om tegemoet te komen aan deze behoefte heeft Stichting Welzijn samenwerking met Het Molenduin gezocht. In de Week tegen de Eenzaamheid bieden scholieren activiteiten aan voor ouderen die minder mobiel zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld met de senioren een wandeling maken, de krant lezen of een spelletje doen. De activiteiten worden uitgevoerd onder begeleiding van een leerkracht.