Ontuchtige Velsen-Noorder staat terecht

Ontuchtige Velsen-Noorder staat terecht
Foto: Wikimedia Commons

De 49-jarige Martin L. moet 180 dagen de cel in waarvan 177 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. De Velsen-Noorder stond donderdagmiddag terecht voor onder andere ontuchtige handelingen met zijn tienjarige dochter. Dat schrijft de IJmuider Courant.

Daarnaast moet L. een werkstraf uitvoeren van 240 uur en is hij komende drie jaar verplicht zich te melden bij de reclassering. Ook moet hij zijn behandeling bij De Waag voortzetten. De straf is lager dan de vijftien maanden die het Openbaar Ministerie eiste.

Volgens de rechter is de kans op recidive niet groot. De vader heeft spijt van zijn daden en is naar eigen zeggen zelf in behandeling om misbruiktrauma’s uit zijn eigen jeugd te verwerken. Toch rekent de rechter het de Velsen-Noorder zwaar aan dat hij zijn positie als vader heeft misbruikt.