Buitenaula begraafplaats Duinhof

Buitenaula begraafplaats Duinhof
RTV Seaport / Ron Pichel

Begraafplaats Duinhof in IJmuiden heeft een buitenaula gekregen. Donderdagmiddag werd de nieuwe aula officieel geopend door wethouder Floor Bal.
De nieuwe buitenaula telt 75 zit- en 100 staplaatsen en ligt in de prachtige natuur van een duinvallei. Doordat er op Duinhof slechts één uitvaart per dagdeel is, krijgen nabestaanden alle ruimte om een aula te kiezen, binnen of buiten. Bedenker en uitvoerder van de buitenaula is beheerder Marcel van Soest, hij werkt als teamleider niet alleen voor de gemeentelijke begraafplaatsen maar is ook voor het groen in Santpoort-Noord en Zuid verantwoordelijk.
“Het hout voor de banken komt van eiken uit Velsen, de granieten banden komen uit de gerenoveerde bestrating van de Hoofdstraat in Santpoort-Noord en achter de baar staat een omgewaaide boom van het Oranjeveld in Driehuis vertelt de enthousiaste beheerder”. De banken staan in een cirkel dichtbij de baar zodat de mensen een kring om de dierbare heen kunnen vormen. De banken in de middelste cirkel hebben bewust een leuning, als een soort steuntje in de rug voor de nabestaanden.[gss ids=”11453,11452,11446,11447,11448,11449,11450,11451″]