In beeld : ‘Op hoop van Zegen’

De (half-IJmuidense) cabaretière Brigitte Kaandorp opende op vrijdag en zaterdag het nieuwe theaterseizoen van de Stadsschouwburg Velsen met het exclusieve Sailconcert ‘Op Hoop van Zegen’.
Haar IJmuidense moeder vond dat dochter Brigitte Kaandorp eens iets in IJmuiden moest gaan doen. Dit resulteerde in een bijzondere samenwerkingsverband tussen Brigitte, Stadsschouwburg Velsen en vier shantykoren uit Velsen. Omdat de opening precies viel in de week van Sail Amsterdam én Sail IJmuiden maakte de theaterdiva een zangshow, waarin alles draait om het zeemansleven en de bijbehorende zeemansliederen

Met de IJmuidense shantygroepen ‘Nortada’, ‘t Staende Tuygh’, ‘Grace Darling’, de closeharmony-zangers van ‘Cigale’ en het IJmuidense ketelbinkie Fabian Eijking (van musicalgroep Eigenwijs) schotelde Brigitte het publiek twee fantastische avonden zeemanspret voor.