Velsen houdt ‘groot steunpunt’ politie

Velsen houdt ‘groot steunpunt’ politie
Google Streetview

De gemeente Beverwijk krijgt definitief het hoofdbureau van de politie in de IJmond. Velsen houdt een ‘groot steunpunt’ in IJmuiden over en de post in Velserbroek sluit. Dat schrijft de IJmuider Courant. De veranderingen zijn onderdeel van de omvormingen naar één Nationale Politie.

Na de bekendmaking van deze wijzigingen in 2014 kwam burgemeester Franc Weerwind onmiddellijk in actie. Weerwind vond dat Velsen het hoofdbureau zou moeten hebben in plaats van Beverwijk. ”Velsen heeft havens die de grens vormen van het Schengengebied. We hebben een betaald voetbalorganisatie. Verder is ook het economische hart van de IJmond in Velsen gevestigd”, aldus Weerwind.

Volgens locoburgemeester Annette Baerveldt heeft de burgemeester toch winst kunnen maken. Baerveldt: “Er zijn afspraken gemaakt over de baliefunctie van het politiebureau in IJmuiden. De oorspronkelijke bedoeling was het slechts een ‘huisvesting’ zou zijn.”