Boekpresentatie ‘Beleef Oud-IJmuiden’

Boekpresentatie ‘Beleef Oud-IJmuiden’
RTV Seaport / Ron Pichel

In buurthuis de Brulboei is maandagavond het nieuwe boek ‘Beleef Oud-IJmuiden van schrijfsters Agnes de Boer en Marlene Schrijver gepresenteerd. Ruim 150 belangstellenden luisterden
geboeid naar interviews op de leugenbank met o.a zanger en achteruit prater Jan Zwanenburg, de 97-jarige oud-vletterman Jan Clots, oud-gemeente archivaris Siebe Rolle, wethouder Robert te Beest en Danielle van Delft van Stichting Welzijn die tevens het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen.

Voor het levensverhalenboek hebben de Boer en Schrijver veertig mensen geïnterviewd en de opgetekende verhalen zijn eerder in de IJmuider Courant gepubliceerd. De verhalen van Oud-IJmuidenaren vormden de inspiratiebron voor dit boek. Historie en Nieuwbouw bestaan naast elkaar in de wijk. Wethouder Robert te Beest merkte dan ook op: “Oud IJmuiden wordt momenteel helemaal opnieuw opgebouwd. De ziel moet er weer in terug en dit boek helpt daar zeker bij”.[gss type=”slideshow” ids=”10972,10973,10974,10975,10976,10977,10979,10978″]