Zeven arrestaties na rellen feestweek

Zeven arrestaties na rellen feestweek
Politie Velsen

De politie in Santpoort werd afgelopen nacht, tijdens de Santpoortse Feestweek, bekogeld met straatstenen en flessen. Een groep van ongeveer 300 mensen keerde zich afgelopen nacht tegen de politie toen een man werd opgepakt die kort daarvoor een vrouw had mishandeld.

Tijdens de rellen raakte een agent gewond. Deze agent heeft aangifte gedaan wegens poging tot doodslag. Uiteindelijk kon de politie de rust laten terugkeren toen politiehonden meerdere relschoppers hadden gebeten.

De politie heeft zeven mensen opgepakt. Vier van hen zijn 19 jaar oud en komen uit Bloemendaal (2x), Santpoort en Amsterdam. Twee anderen zijn 21 en 30 jaar oud en komen uit IJmuiden. Ook is er een meisje van 17 opgepakt. Zij komt uit Santpoort.