Voetballer Van Essen betrapt op doping

Voetballer Van Essen betrapt op doping
RTV Seaport / Ron Pichel

Telstar-speler Kevin van Essen (25) is betrapt op het gebruik van doping. Dat heeft de Dopingautoriteit laten weten aan de KNVB. Ook de contra-expertise heeft een positieve uitslag opgeleverd.

In een verklaring meldt de KNVB dat het nu aan de tuchtcommissie is om te beslissen of er sprake is van een overtreding en of er een sanctie wordt opgelegd. De middenvelder van Telstar testte positief op het verboden middel furosemide. De plaspil staat op de lijst van verboden middelen van de Dopingautoriteit.

De dopingcontrole vond plaats op 8 mei na afloop van de wedstrijd Telstar – Helmond Sport (4-0). Hierbij maakte Van Essen de 1-0. Volgens Telstar gaan Kevin en de club tot na de behandeling niet op de bevindingen in. Het bestuur betaald voetbal van de KNVB heeft inmiddels aangifte bij de tuchtcommissie van de KNVB gedaan.