Geen extra treinen bij sluiting tunnel

Geen extra treinen bij sluiting tunnel
Beeldbewerking RTV Seaport. Foto: Google Maps en Flickr.com / Jeroen van Lieshout

De Nederlandse Spoorwegen zetten geen extra treinen in tijdens de grote sluiting van de Velsertunnel in 2016. Volgens de NS is extra materieel niet nodig, ondanks dat er wel extra passagiers worden verwacht.

“In de spits hebben onze treinen nog voldoende vrije stoelen over”, zegt regiodirecteur Wim Oosterwijk van de NS. “We rijden nu met veel ruimte in onze treinen. Daarmee kunnen we de verwachte groei van treinreizigers tijdens de renovatie prima aan”, zegt Oosterwijk.

De Velsertunnel, de belangrijkste verkeersader tussen IJmuiden en Beverwijk, gaat vanaf half april 2016 helemaal dicht voor een grote renovatie. De tunnel gaat pas in het voorjaar van 2017 weer open.