Supporters op de vuist bij Telstar-RKC

Supporters op de vuist bij Telstar-RKC
RTV Seaport/Ron Pichel

Twee supporters van RKC Waalwijk zijn vrijdagavond voor de wedstrijd tegen Telstar aangehouden bij een vechtpartij in een café op de Zeeweg in IJmuiden. Rond 19.30 uur passeerde een groep van ongeveer 30 supporters het café, waar op dat moment zo’n tien Telstar-supporters aanwezig waren.

De RKC-supporters zochten de confrontatie op, waarna beide groepen op de vuist gingen. De politie heeft de supportersgroepen vervolgens gescheiden. Een 29-jarige Waalwijker werd aangehouden. De politie heeft de rest van de groep begeleid naar het stadion, zo meldt mediapartner RTV NH.

Onderweg werd ook een 22-jarige RKC-supporter aangehouden, omdat hij politieagenten uitschold. Veel hebben de aangehouden supporters overigens niet gemist: Telstar was heer en meester en versloeg de Waalwijkers met liefst 5-0.