Plan voor ‘vispretpark’ in haven

Plan voor ‘vispretpark’ in haven
Google Maps / Halkade

De Heineken Experience, maar dan over vis. Als het aan Nico Waasdorp ligt heeft IJmuiden er in 2017 een toeristische attractie bij.

Waasdorp heeft samen met een gerenomeerd bedrijf een plan ontwikkeld voor een vis-belevingscentrum in de haven van IJmuiden. Aan de Halkade, op het terrein waar nu restaurant ‘De Krokante Krap’ zit, moet een nieuw pand komen met daarin een gigantische vismarkt, een visbelevingscentrum en een vergadercentrum.

Spraakmakend gebouw
Fresh Fish Market Amsterdam en I Sea Experience IJmuiden bevinden zich in een spraakmakend gebouw aan de Halkade in IJmuiden, dat zal uitgroeien tot een mediageniek icoon van IJmuiden”, stelt Waasdorp.

Het initiatief wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kranendonk Experience Company, bekend van onder meer Heineken Experience in Amsterdam, FutureLand Tweede Maasvlakte en Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam.