Sporthal Zeewijk is niet meer

Sporthal Zeewijk is niet meer
RTV Seaport/PR

Na ruim 40 jaar is het afgelopen: de sporthal in IJmuiden Zeewijk sluit dit weekend definitief. Zaterdagavond namen de laatste sporters afscheid van de oude hal, die plaatsmaakt voor een gloednieuwe multifunctionele accommodatie.

Volleybalvereniging Smashing Velsen had de eer om de sporthal voor de laatste keer uit te zwaaien. Zij organiseerden een volleybaltoernooi.  Voor beheerder Klaas Zeilmaker was zaterdag een aparte dag. “Sta hier tocht met gemengde gevoelens. Ik wilde hier eigenlijk niet zijn. Ik ga zo beginnen in de nieuwe hal, een heel nieuwe uitdaging.”

De nieuwe sporthal, die ook Sporthal Zeewijk gaat heten, wordt dinsdag voor het eerst gebruikt. In hetzelfde gebouw zit ook een peuterspeelzaal en een basisschool.

RTV Seaport was er zaterdag bij en maakte dit verslag: