Half miljoen voor ‘gasloos’ Velsen-N

Half miljoen voor ‘gasloos’ Velsen-N
RTV Seaport / Ron Pichel

Half miljoen voor ‘gasloos’ Velsen-N

Liander moet ruim een half miljoen euro betalen om de inwoners van Velsen-Noord te compenseren voor de grote gasstoring van dit jaar. In totaal is de netbeheerder zo’n 530.000 euro aan schadevergoedingen kwijt.

Gemiddeld krijgen de gedupeerden ongeveer 500 euro. De hoogte van de vergoeding is wettelijk bepaald. Voor de eerste 4 uur dat de bewoners zonder gas zaten, krijgen ze 30 euro. Voor de uren daarna is het bedrag 20 euro per 4 uur. Het geld wordt automatisch overgemaakt.

Half januari kwamen 1150 huishoudens dagenlang zonder gas te zitten toen tijdens bouwwerkzaamheden de gasleidingen vol met water stroomden. De gasstoring in Velsen-Noord was de grootste ooit in Nederland.