Lokale partijen beginnen nieuwe partij

Lokale partijen beginnen nieuwe partij
RTV Seaport/Ron Pichel

Enkele Noord-Hollandse lokale politieke partijen vormen met de aankomende provinciale verkiezingen één partij. Initiatiefnemer van Hart voor Holland, zoals de partij heet, is Velsen Lokaal-raadslid Bram Diepstraten.

Diepstraten is de voorzitter van de nieuwe partij. Lijsttrekker wordt Léonie Sazias. Zij is momenteel fractievoorzitter van lokale partij Hart voor Hilversum.

“Meer dan een derde van alle zetels in de gemeenteraden in Noord-Holland wordt bezet door raadsleden van lokale partijen”, stelt Diepstraten. “Omdat wij nog geen invloed in de Provinciale Staten hebben, hebben wij Hart voor Holland opgericht om mee te kunnen doen aan de Provinciale Statenverkiezingen.”

Op 13 december is er een bijeenkomst in Alkmaar. Hier moet meer duidelijk worden over de plannen van de nieuwe partij.