Echt waar: HOV Velsen in Madurodam

Echt waar: HOV Velsen in Madurodam
Provincie Noord-Holland

Nee, het is geen grapje. In Madurodam rijdt sinds kort een miniatuurversie van de toekomstige HOV-bus tussen Haarlem en IJmuiden aan Zee. 

Elisabeth Post, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, onthulde dit weekend de R-net bus én halte in het miniatuurpark in Den Haag. De rood-grijze bus rijdt hiermee eerder in Madurodam dan in IJmuiden.

In Velsen is veel discussie over de HOV-bus, welke over twee jaar over het oude spoor tussen IJmuiden en Santpoort moet gaan rijden. Tegenstanders vinden de lijn te duur en willen dat er een andere route wordt gekozen.

De nieuwe zorgt straks voor een snellere verbinding tussen het strand van IJmuiden en Haarlem Station. Omdat de bus deel uit maakt van R-net, is het mogelijk om binnen één overstap door vrijwel de gehele randstad te reizen.