Spijkermat stopt jonge autodieven

Spijkermat stopt jonge autodieven
Flickr.com/Hoguhugo

Een spijkermat moest er woensdagochtend vroeg in Hoofddorp aan te pas komen om een auto met daarin drie jongens tot stilstand te krijgen. De drie jongens, van 15, 16 en 17 jaar uit IJmuiden, zijn opgepakt. Ze hadden de auto naar alle waarschijnlijkheid eerder in hun woonplaats gestolen.

Toen de politie de auto aan de kant wilde zetten, gingen ze ervandoor. Het drietal reed van de snelweg af en ging richting Hoofddorp.

Spijkermat
De wagen zou met behulp van een spijkermat tot stoppen zijn gebracht. Een andere personenwagen die ook op de Spoorsingel reed is bij de crasht van de auto geraakt.

Een van de drie inzittenden van de achtervolgde auto is er na de crash vandoor gegaan. Politieagenten hebben in de omgeving gezocht, onder meer met de hulp van een politiehond, en konden de man al snel aanhouden.

De twee andere mannen zaten geboeid in het gras in afwachting op de ambulance. De drie mannen zijn aangehouden en naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling.

Gestolen
De wagen waar de mannen in zaten zou eerder deze week in IJmuiden zijn gestolen. De verkeersongevallenanalyse (VOA) is een onderzoek naar de crash van de wagen gestart. De Spoorlaan was door het ongeval lange tijd afgesloten voor het verkeer.