Politie gaat langs bij wanbetalers

Politie gaat langs bij wanbetalers
cocoparisienne

Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen volgende week politie aan de deur verwachten. In deze week besteedt de politie, in het kader van een landelijke actie, extra aandacht aan de inning van niet-betaalde boetes.

Ook mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf kunnen agenten aan hun deur verwachten. Daarnaast wordt de recherche ingezet om veroordeelde burgers te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie.

Ook gaat de politie kentekens scannen om mensen te vinden.

Laatste kans
Met deze aankondiging krijgen de inwoners van Noord-Holland een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur.

Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.