Telstar mogelijk ‘Club van het Jaar’

Telstar mogelijk ‘Club van het Jaar’
RTV Seaport/Ron Pichel

Een IJmuidense of Rotterdamse voetbalclub wordt mogelijk Voetbalclub van het Jaar. Telstar, Feyenoord en Excelsior zijn voor de belangrijke voetbalprijs genomineerd.

De prijs is bedoeld voor clubs die zich maatschappelijk inzetten.  “De Meer dan Voetbal Awards hebben hun plek gevonden in de voetbalwereld, die zich steeds meer bewust is van het maatschappelijke belang van de sport”, schrijft de jury. “Vooral in de categorie profclub van het jaar ligt het niveau erg dicht bij elkaar.”

Telstar wordt door de jury bejubeld om maatschappelijke projecten zoals de Techniek Experience, Telstar Streetleague en Playing for Succes. Ook Telstar Assist, waarbij mensen met een handicap bij de IJmuidense voetbalclub kunnen werken, wordt genoemd als een van de pluspunten.