Nieuwe boot KNRM ‘Schip van het Jaar’

Nieuwe boot KNRM ‘Schip van het Jaar’
KNRM/Flying Focus

De nieuwste reddingsboot van de KNRM is verkozen tot beste schip van 2014.  De prijs wordt ieder jaar toegekend en uitgereikt aan een innovatief schip dat in Nederland is ontworpen en gebouwd.

De prijs is door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied in het leven geroepen om de technische innovaties in de Nederlandse scheepsbouw te promoten.  De ontwikkeling van de Nh 1816 is een samenwerking geweest tussen de KNRM en onder meer de TU Delft.

Trots
Vanuit maatschappelijke betrokkenheid hebben we samen geholpen met kennis en kunde aan de ontwikkeling van een innovatief schip. Het winnen van de Schip van het jaar prijs is een mooie erkenning voor deze inspanningen en daar zijn we erg trots op.” aldus Roemer Boogaard, directeur van de KNRM.

Het KNRM-schip werd begin dit jaar gedoopt door koningin Maxima in de haven van IJmuiden, waar het hoofdkantoor van de KNRM is gevestigd.

Bekijk ook: In beeld: Koningin doopt nieuwe KNRM-reddingsboot