Één man redde man, hond en fietsen

Één man redde man, hond en fietsen
RTV NH

Jeroen Snoek, schipper van een boot van het Forteiland in IJmuiden, heeft dit weekend twee heldendaden verricht: hij viste een man en een hond uit het water en trok fietsen van feestgangers, die door vandalen in het water waren gegooid, weer op het droge.

De schipper was zondag in de buurt toen hij hoorde dat een man en een hond in het water terecht waren gekomen: “Ik kreeg de coördinaten door en ging er gelijk op af”, zegt Snoek bij nieuwspartner RTV NH. De man was achter zijn negen maanden oude hond gesprongen en kon niet meer op de kade klimmen. Jeroen Snoek was op tijd en kon de man en zijn hond redden.

De reddingsactie was niet de enige heldendaad van Snoek. Hij trok zaterdag fietsen van feestgangers, die door vandalen in het water waren gegooid, weer op het droge.

De schipper blijft maandag bescheiden en noemt zichzelf geen held. “Je bent pas een held als je achter een hond aanspringt”, zegt hij.

VIDEO: Schipper redt man uit water: “Ik ging er meteen op af”