Man en hond springen van Noordpier

Man en hond springen van Noordpier
Flickr.com

Een man en een hond zijn door een passerende schipper uit het water gered, nadat ze alletwee vanaf de Noordpier in de zee waren gesprongen. De man liet zijn hond uit op de pier, toen het kleine beestje plots in het water sprong.

Zijn baasje sprong er direct achteraan, maar door de steile helling kon het duo niet meer terug op de kade klimmen. Het gezin van de man, die op de pier was achtergebleven, belde met het alarmnummer.

Een schipper van een boot van het nabijgelegen Forteiland kon de man uiteindelijk uit het water vissen. “Hij was heel erg geschokt”, vertelt Jeroen Snoek, die de ‘heldendaad’ verrichtte. “De pup was maar negen maanden en moest erg trillen.”

Uiteindelijk zijn de man en zijn hond, beide licht onderkoeld, overgedragen aan de IJmuider Reddingsbrigade en de KNRM.