Velserenderlaan S’poort in ere hersteld

Velserenderlaan S’poort in ere hersteld
Gemeente Velsen

Volgend jaar kan Leentje Lotje weer leren lopen langs de lange Lindelaan in Santpoort-Zuid. De ruïne van Brederode krijgt haar historische omgeving uit de 17de eeuw terug. De kastanjes, populieren en essen aan de monumentale Velserenderlaan moeten daarom plaats maken voor lindebomen. Dat schrijft nieuwspartner RTV NH.

De Historische Kring Velsen heeft in 2001 al gepleit voor herstel van de laan in oude glorie. Als referentiepunt heeft de gemeente Velsen een paar prenten uit de 17de en de 18de eeuw genomen.

Vleermuizen
In het midden van de laan huist een groep vleermuizen in de populieren. Deze beesten mogen nog één winter hun slaap hier ‘uithangen’. Waarschijnlijk wordt in de het voorjaar van 2015 begonnen met de kap. Alleen een paar meerstammige lindebomen blijven staan.

VIDEO: Lindelaan bij Ruïne van Brederode in oude glorie terug