Marianne Vos stopt als fractievoorzitter

Marianne Vos stopt als fractievoorzitter
RTV Seaport

Marianne Vos-Vester stopt als fractievoorzitter van Velsen Lokaal. Dat staat in een brief van de lokale partij, die in handen is van RTV Seaport.

Vos legt haar voorzitterschap uiterlijk op 1 januari 2015 neer. Ze wordt opgevolgd door Nathanael Korf. Vos blijft wel lid van de fractie, zo staat in de brief.

De reden voor haar vertrek is kritiek vanuit het bestuur, schrijft interim-voorzitter Martin Gregoire. De partij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen een grote overwinning, maar slaagde er niet in om lid te worden van het college.

Peter Luit 
Eerder legde bestuursvoorzitter Peter Luit ook al zijn functie neer. Vlak daarna maakte raadslid Peter Stam bekend de fractie te verlaten. De reden van hun vertrek was toen onduidelijk, maar nu blijken interne meningsverschillen de druppel te zijn geweest.

“De opgestapelde frustratie zat bij Peter Stam en Peter Luit echter zo hoog dat ze beiden besloten dat deze stap (vertrek van Marianne Vos-red) voor hen te laat komt en dat zij daardoor niet langer lid wilde blijven van Velsen Lokaal. ”

VIDEO: Peter Stam reageert op vertrek Marianne Vos en hemzelf