‘Familie vermist meisje bedreigd’

‘Familie vermist meisje bedreigd’
Politie

De familie van de vermiste 14-jarige Soraya Nait Rrami uit Driehuis wordt bedreigd. Dat zegt Soraya’s moeder, Tuda Nait Rrami, tegen nieuwspartner RTV NH.

De zus en de nicht van Tuda hebben via Facebook contact gehad met Soraya. Hasna, de zus van de moeder, zou ‘s nachts haar ramen en deuren dicht moeten houden. “Anders zou er iets gebeuren”, zegt Tuda.

Suraya liep woensdag weg van huis en werd diezelfde dag nog gezien in Amsterdam-West.  “Bij een Marokkaanse man met een witte Porsche. Ik wilde hem tegenhouden, maar hij is er met haar vandoor gegaan.” Nu ze voor de tweede keer is weggelopen, is haar moeder bang dat ze in handen is gevallen van een loverboy. “Ze is naïef en heel kwetsbaar.”

Sorya is licht verstandelijk beperkt en zit in een inrichting. Volgens haar moeder heeft ze veel meegemaakt. “Ze is weggepest op school, geslagen door tien meiden, bespuugd. Het gaat niet zo goed met haar en het wordt steeds erger.”

De moeder van het meisje is radeloos. Elke dag speurt ze door de stad naar het kind. “Ik kan het niet meer aan. Ze moet gevonden worden.”

De politie kan niks zeggen over het onderzoek, maar zegt er alles aan te doet om Soraya terug te vinden. De politie vraagt mensen die informatie hebben zich te melden via 0800-6070.