Nominatie Velser Affaire voor Librisprijs

Nominatie Velser Affaire voor Librisprijs
RTV Seaport

Het boek van Bas von Benda-Beckmann over de Velser Affaire maakt kans op de Libris Geschiedenisprijs 2014. Samen met vier andere historische boeken staat het op de shortlist van de belangrijke literatuurprijs.

Dat schrijft De Volkskrant vandaag. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de bezetter in Velsen en Kennemerland ongekend succesvol. De Duitsers arresteerden en vermoordden een aantal veelal communistische verzetsmensen, onder wie Hannie Schaft. Na de oorlog deden geruchten de ronde over wat de Velser-affaire ging heten.

In het boek beantwoord Von Benda-Beckmann een aantal vragen over de Velser Affaire.

20.000 euro
De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam, Nederlands Openluchtmuseum en de Volkskrant en bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro. De Libris Geschiedenis Prijs 2014 wordt op 26 oktober uitgereikt door juryvoorzitter prof. Dr. Heleen Dupuis.