“Niets gemerkt van woningoverval”

“Niets gemerkt van woningoverval”
RTVNH

Een man en een vrouw aan de Orionweg in IJmuiden kregen gisteravond de schrik van hun leven toen zij werden overvallen door vijf gemaskerde mannen. Gek genoeg kregen niet alle omwonenden iets mee van de woningoverval.

De overval werd gisteravond rond 22.00 uur gepleegd in een woning op de zevende etage. De overvallers gingen er met een onbekende buit vandoor. Er zou niemand gewond zijn geraakt. Tot diep in de nacht ging het politieonderzoek door en ook vandaag ging het onderzoek verder. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Voor een aantal flatbewoners was de overval flink schrikken. “Ik woon hier met twee kinderen en mijn vriendin. Dat is wel even schrikken. Het is echt een nare gedachte.”

Toch zijn er ook een hoop bewoners die niets hebben gemerkt. De flat staat op de nominatie om gesloopt te worden en is erg gehorig. Door de vele overlast die de bewoners hebben is de overval bij velen ongemerkt voorbij gegaan. “Ik hoorde pas later dat het hier op de galerij was. Ik was ook nog gewoon wakker, dan is wel heel apart!”

Bekijk hier de reportage van mediapartner RTVNH.