Peter Luit weg bij Velsen Lokaal

Peter Luit weg bij Velsen Lokaal
Velsen Lokaal

Peter Luit stopt per direct als voorzitter van de lokale politieke partij Velsen Lokaal. Zijn taken zijn afgerond, zegt hij.

Luit (56) is sinds 2010 voorzitter van Velsen Lokaal. Onder hem boekte de partij een grote overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen, eerder dit jaar. De teleurstelling was echter groot toen zijn partij niet mee mocht regeren in de coalitie.

Opvolger
“Ik kijk terug op vier leuke en inspirerende jaren, waarin de samenwerking tussen fractie en bestuur – juist door een goede taakverdeling – altijd op positieve wijze is verlopen”, schrijft Luit. “De lokale politiek heeft mijn interesse gewekt en dat zal ook zeker zo blijven.”

Het is nog niet bekend door wie Luit wordt opgevolgd. Op 18 november wordt hoogstwaarschijnlijk de nieuwe voorzitter benoemd.