Ook derde verdachte mishandeling vrij

Ook derde verdachte mishandeling vrij
Facebook

De 15-jarige jongen die afgelopen week de mishandeling van een 15-jarig meisje in IJmuiden filmde, wordt aan het einde van de dag op vrije voeten gesteld.

Er was onvoldoende grond om hem voor te leiden aan de rechter-commissaris, zo liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie weten aan RTVNH. Bij deze beslissing werd zijn leeftijd en het feit dat hij niet eerder bij een geweldsmisdrijf betrokken is geweest, meegewogen.

Ook is het nog steeds onduidelijk welke rol hij precies heeft gespeeld. De filmer, die zondag werd aangehouden, blijft nog wel verdachte.

Avondklok
Gisteren werden ook al twee andere jongens, die eerder waren aangehouden voor de mishandeling, onder voorwaarden op vrije voeten gesteld. Het gaat om jongens van 14 en 15 jaar.

Zij werden wel aan de rechter-commissaris voorgeleid en kregen voorwaarden opgelegd voor hun vrijlating. Zo geldt er voor het tweetal een avondklok en een contactverbod met het slachtoffer. Ook komen ze onder toezicht van de reclassering.

De twee jongens sloegen en schopten het meisje tegen het hoofd. Ze werd met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.