Twee verdachten mishandeling vrij

Twee verdachten mishandeling vrij
Facebook

De twee jongens die vorige week werden opgepakt voor de ernstige mishandeling op het 15-jarige meisje uit Beverwijk zijn weer vrij. De rechtbank in Alkmaar stelde de twee verdachten van 14 en 15 jaar vandaag onder voorwaarden op vrije voeten.

De twee minderjarige jongens zullen verplicht worden begeleidt door de reclassering en hebben zich aan een avondklok te houden, die van 19.00 uur tot 07.00 uur geldt.

Derde verdachte
Gisteren meldde zich nog een derde verdachte uit Heemskerk op het politiebureau in IJmuiden. De 15-jarige jongen zou de mishandeling hebben gefilmd en wordt momenteel vastgehouden op verdenking van betrokkenheid.

Vorige week verschenen er video’s online waarop te zien is hoe het meisje wordt toegetakeld. Ze werd met een zware hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen, maar is inmiddels weer thuis, aldus de politie.