Jongen belt twee keer 112 om niets

Jongen belt twee keer 112 om niets
Flickr.com/Jonas Seaman

Een 15-jarige jongen uit Driehuis heeft afgelopen weekend tot twee keer toe een grote politiemacht laten uitrukken, terwijl er niets aan de hand was. Beide keren werd volgens de politie alle hulpdiensten ingezet.

De eerste melding hield in dat er een man met een geweer zou zwaaien op het Stationsplein in Haarlem. De politie nam de oproep zeer serieus en zette alle hulpdiensten in. Eenmaal aangekomen werd de man met het geweer niet aangetroffen en na een zoekactie in de omgeving ook niet.

Zeewijkplein
Later kwam er een melding binnen dat er een grote vechtpartij zou zijn op de parkeerplaats van het Zeewijkplein in IJmuiden-Zeewijk. Twaalf jongens zouden elkaar met stokken slaan. Opnieuw werden alle hulpdiensten ingezet en werd ook hier niets aangetroffen.

Al snel bleek dat de twee meldingen van hetzelfde telefoonnummer kwamen, waarna de jongen werd opgepakt.