Zorgbalans gaat woningen verhuren

Zorgbalans gaat woningen verhuren
Flickr.com/Ethan Prater

Zorgorganisatie Zorgbalans begint deze maand met een nieuwe woonvorm waarbij binnen verzorgingstehuis De Moerberg in IJmuiden zelfstandige huurwoningen worden aangeboden. De woningen zijn bedoeld voor ouderen die langer zelfstandig willen blijven wonen.

De nieuwe bewoners kunnen in de toekomst extra services afnemen. Zo hebben ze de mogelijkheid om maaltijden aan huis te bestellen, huishoudelijke hulp te krijgen en kunnen ze gebruik maken van de was- en strijkservice of vervoer.

Woningbedrijf Velsen
“De nieuwe woonvorm Zorgeloos Wonen voorziet in deze vraag van ouderen die niet meer opgenomen kunnen worden maar wel een beschermde omgeving met zorg en extra service wensen”, stelt Zorgbalans.

Zorgbalans en Woningbedrijf Velsen, de eigenaar van het gebouw, verwachten met de introductie van de nieuwe woningen in De Moerberg een goed beeld te krijgen van de belangstelling. Op basis van die ervaringen wordt besloten of het aanbod van de speciale huurwoningen woningen wordt uitgebreid.