Docenten Maritiem College onbevoegd

Docenten Maritiem College onbevoegd
Google Maps

Twintig procent van de docenten op het Maritiem en Technisch college staat onbevoegd voor de klas. Dat schrijft de IJmuider Courant op basis van cijfers van het Onderwijsblad.

Volgens directeur Nelie Groen van het Technisch College worden veel docenten uit het werkgebied ingezet, die daarom niet altijd een diploma hebben. “Het vak binnenvaartkunde wordt bijvoorbeeld gegeven door een schipper. We hebben veel leraren in opleiding. Binnen afzienbare tijd halen ze hun bevoegdheid.’’

Vellesan College
Op andere scholen in Velsen is het iets beter, stelt de krant. Bij het Ichthus Lyceum is 95 procent bevoegd en op het Vellesan College is dat 92 procent. De Duin & Kruidberg Mavo en het Tender College hebben geen cijfers openbaar gemaakt.

Volgens de rector van het Vellesan College, Marc Boelsma, streeft zijn school ernaar dat alle docenten zo snel mogelijk bevoegd zijn. Zo halen twee docenten nog deze maand hun diploma.