“Meerderheid voor nieuwe Fast Ferry”

“Meerderheid voor nieuwe Fast Ferry”
CC/Flickr by mattingham

De Provinciale Staten lijkt de meerderheid af te tekenen voor de terugkeer van een snelle veerdienst tussen IJmuiden en Amsterdam. Dat meldt nieuwspartner RTV-NH.

Morgen buigt de provinciale commissie Mobiliteit en Wonen zich over een voorstel voor een vernieuwde snelle, comfortabele en schone veerverbinding tussen IJmuiden en Amsterdam Centraal. Dan wordt ook gelijk bekend of het plan in stemming wordt gebracht tijdens de Provinciale Statenvergadering van 22 september aanstaande.

Volgens het nieuwe plan moet de nieuwe veerboot stoppen op meerdere plekken, zoals de Zwarte Markt in Beverwijk en bij de Felison-terminal in IJmuiden-West. De vorige snelle verbinding tussen Amsterdam en IJmuiden, de Fast Flying Ferry, werd begin dit jaar uit de vaart gehaald.