Weerwind: “Slechte zaak van RWS”

Weerwind: “Slechte zaak van RWS”
Gemeente Velsen

Burgemeester Franc Weerwind vindt het een slechte zaak dat Rijkswaterstaat aan zijn college niets had gemeld over het inspectierapport van de Velsertunnel. Dat zei de burgemeester gisteravond op een speciale bijeenkomst over de bijna 60-jaar oude tunnel.

De IJmuider Courant had deze zomer de hand gelegd op een inspectierapport van drie jaar geleden, waaruit bleek dat de bijna 60-jaar oude tunnel een ‘uitgewoonde keet’ was waaraan van alles schortte.

Maatregelen
Volgens tunnelbaas Van den Ende – van Rijkswaterstaat – betrof het een intern periodieke inspectie, nodig voor het onderhoudsprogramma. Op grond van deze inspectie zijn adequate maatregelen genomen.

“De revisie moet volgens de Europese wetgeving uiterlijk in 2019 zijn voltooid”, aldus van den Enden. “Tot die tijd voldoet de Velsertunnel aan de huidige tunnelwet en is zij net zo veilig als al onze andere tunnels. Het verkeer dat er doorheen rijdt vormt het risico, niet de tunnel zelf.”