Raad nog niet gerust over Velsertunnel

Raad nog niet gerust over Velsertunnel
Foto: RTV Seaport/Gertjan Huijbens

De Velsense gemeenteraad is nog altijd niet gerust over de veiligheid in de Velsertunnel. In een openbare bijeenkomst deden het college, Rijkswaterstaat en de Veiligheidsregio gisteravond hun best om de raadsleden gerust te stellen.

Verschillende fracties hadden vragen gesteld naar aanleiding van een alarmerende berichten in de media. De antwoorden waren eentonig: niets aan de hand, de Velsertunnel is veilig en voldoet aan de norm. Het onderhoud is op peil, er is geen sprak van verwaarlozing en de storing van vorige maand waardoor de tunnel bijna een weekend dicht moest had niets te maken met het verontrustende inspectierapport uit 2011.

Tweede Kamer
De meeste raadsleden waren er na afloop van de bijeenkomst nog niet gerust op. Ook al waren er, na een korte schorsing voor overleg, uitvoerige antwoorden gekomen op hun kritische vragen. “We overwegen samen met het CDA de Tweede Kamer in te schakelen”, zei Bram Diepstraten van Velsen Lokaal. “Hun kamerlid De Rouwe heeft aan de minister al vragen gesteld over de veiligheidstoestand van de Velsertunnel.”