Opening natuurlijke speelterrein Grote Buitendijk

Opening natuurlijke speelterrein Grote Buitendijk
Foto: RTV Seaport / Ron Pichel

Wethouder Annette Baerveldt opende vandaag, 6 juni, het eerste natuurlijke speelterrein aan de Grote Buitendijk in Velserbroek.

Deze mooi gelegen speelplek aan de Grote Buitendijk – tussen de Rosa Manusstraat en de Mina Krusemanstraat – was toe aan een opknapbeurt. Van de originele inrichting was alleen nog de kabelbaan over. Het moest een natuurspeelplek worden, waarbij er zoveel mogelijk natuurlijke materialen werden gebruikt en de kenmerken van het terrein zelf, zoals de greppels, de heuvels en de bosjes.

De speelplek is voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. De gemeente Velsen wilde graag van hen horen wat hun wensen en ideeën waren voor de nieuwe inrichting. De kinderen die vorige jaar juli meededen aan de huttenbouwweek kregen eerst een flyer, zodat ze er vast over na konden denken, en werden daarna geïnterviewd over hun wensen. Andere kinderen konden op de website van de gemeente een vragenlijst invullen. De direct omwonenden werden ook uitgenodigd om mee te denken. Ook de Stichting Welzijn Velsen is vanwege haar contacten met jongeren gevraagd mee te denken over de herinrichting.

Ruim 40 kinderen hebben hun wensen kenbaar gemaakt. De resultaten van al deze ideeën zijn verzameld en gepresenteerd op de website van de gemeente Velsen en in een video die hieronder te bekijken is.

Deze slideshow vereist JavaScript.