PVV grootste in Velsen ondanks verlies

PVV grootste in Velsen ondanks verlies
Stembureau Foto: Flickr.com/Sven Bosman

De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders is de populairste partij in de gemeente Velsen.

Dat blijkt uit de uitslag van de Europese verkiezingen van afgelopen donderdag. De anti-Europa partij kreeg 18% van alle Velsense stemmen, één procent meer dan D66. Wel moest de PVV drie procent inleveren ten opzichte van de verkiezingen in 2009.

Opvallend is het succes van de SP. Die partij kreeg één procent meer stemmen dan de PvdA, namelijk 11%. De grootste winst werd geboekt door D66. In 2009 hadden zij ‘slechts’ twaalf procent van de stemmen.

De opkomst in Velsen was overigens één procent hoger dan in 2009, maar alsnog twee procent lager dan het landelijke gemiddelde.

Bekijk hier de volledige uitslag:

uitslagver