Weerwind: ‘Deze week teken ik petitie kinderpardon’

Weerwind: ‘Deze week teken ik petitie kinderpardon’
Burgemeester Franc Weerwind. Foto: Gemeente Velsen

Burgemeester Franc Weerwind van Velsen gaat nog deze week de petitie voor een ruimer kinderpardon ondertekenen.

Dat zij hij vanmiddag in het televisieprogramma NH Beslist. “Ik heb nog niet getekend. Maar het moge duidelijk zijn dat ik hierachter sta,” zei Weerwind.

Volgens de burgemeester wilde hij even de tijd nemen voordat hij zijn handtekening zette. “Ik heb het even van alle kanten bekeken en belicht en ook geplaatst in een groter perspectief, maar ik heb gewoon geconstateerd dat het noodzakelijk dat zo veel mogelijk collega’s van mij de oproep steunen.”

Aan het einde van het interview gaf de Velsense burgemeester nog deze week de petitie te zullen tekenen.

Het Landelijk Overleg Gemeentebesturen inzake Opvang- en terugkeerbeleid (LOGO) plaatste vorige maand op zijn website een oproep om ook asielkinderen die al vijf jaar onder toezicht van een gemeente staan onder het pardon te laten vallen. Nu geldt het pardon alleen voor kinderen die al vijf jaar onder rijkstoezicht staan, iets wat Kinderombudsman Marc Dullaert woensdag ‘idioot’ noemde.

De oproep is inmiddels door honderden burgemeester ondertekend.