Vissers: ‘Wij willen geen Urkers in IJmuiden’

Vissers: ‘Wij willen geen Urkers in IJmuiden’
Schepen in de haven van IJmuiden, waaronder een Urker vissersboot. Foto: Flickr.com/Marga en Johan van de Merwe

In de haven van IJmuiden zijn vernielingen aangericht aan twee Urker kotters.

Nieuwspartner RTV-NH schrijft daar vanochtend over. Volgens Anja Keuter, eigenaar van één van de kotters, is met geweld een machine die de netten binnenhaalt van haar boot weggehaald. Hierdoor kan er niet meer gevist worden. De schade bedraagt een slordige 10.000 euro.

Ook van de andere kotter is een dergelijke machine meegenomen. Anja Keuter zegt tegen Omroep Flevoland dat zij een paar maanden geleden al gewaarschuwd is om haar boot niet in IJmuiden aan te leggen, omdat ze daar geen Urkers willen.

Een paar jaar geleden werd in IJmuiden ook al een kotter van Anja Keuter vernield. Ze heeft de politie en de vissersbond ingeschakeld. Ook looft ze een beloning van 1.000 euro uit voor de tip die leidt tot het vinden van de dader.